Retur produse sau schimburi

ATENTIE: Pentru probleme privind schimburi de produse, schimburi de marimi sau orice alte probleme care nu sunt legate de RETUR si primirea banilor inapoi pe produse, va rugam sa sunati/ dati mesaj/ scrieti pe whatsapp la numerele de telefon de pe site in timpul orelor de program: 09-17, Luni – Vineri!
Va rugam  sa intelegeti ca in perioade aglomerate sau in perioada concediilor pot exista intarzieri in a raspunde solicitarilor!
Daca ne lasati mesaj cu ce problema aveti, explicata cat mai detaliat, se va rezolva imediat ce un operator va prelua problema dvs!

Va rugam sa nu confundati solicitarea de retur total si inapoierea banilor pe produse cu solicitarea de schimb pentru diferite probleme precum deteriorare la transport, solicitare de marimi mai mari sau mai mici sau orice alte probleme legate de produse
Multumim pentru intelegere!

Pentru a returna produse te rugam sa urmezi pasii de mai jos:

 • 1. Citeste termenii si conditiile aflate mai jos in care se pot returna produsele
 • 2. Cheltuielile de returnare sunt suportate de consumator!
 • 3. Completeaza formularul de retur, verifica mailul pe care l-ai trecut in formular, trimite coletul la adresa furnizata in mailul pe care il primesti de la noi (ATENTIE! – Verifica si folderul SPAM sau JUNK, este posibil sa ajunga si acolo mesajele de la noi) si/sau contacteaza-ne la unul din telefoanele de pe site sau pe mailul de contact!
 • 4. Dupa ce ai primit mailul de raspuns de la noi, te rugam sa trimiti produsele prin intermediul unei firme de curierat, fara ramburs la adresa indicata de colegii nostri in raspuns.
 • 5. Trimite-ne numarul de AWB si firma de curierat cu care ai trimis produsele la aceasta adresa de mail produse.reduse.mail@gmail.com.
 • Banii pentru produsele comandate se vor returna numai in cont bancar. Pentru a urgenta returnarea banilor, dupa ce ati trimis coletul, va rugam sa trimiteti, pe unul din numerele de telefon de pe site, un mesaj text sau whatsapp cu contul IBAN in care doriti sa va trimitem banii dar si numarul de telefon de pe care ati facut comanda ca sa putem identifica comanda dvs.
 • Coletele  de care nu am fost instiintati ca au fost trimise si cele cu ramburs (sistem de expediere conform caruia destinatarul este obligat, la primire, sa achite expeditorului contravaloarea aferenta) nu vor fi receptionate!
 • 6. Dupa ce produsele au ajuns la noi si au fost verificate vei fi contactat/a privind desfasurarea si finalizarea acestei proceduri in termen de 30 de zile de la data primirii coletului

Termeni si conditii

Returul produselor se accepta conform termenilor si conditiilor mentionati mai jos si sunt in conformitate cu prevederile O.U.G. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative.

Produsele care fac obiectul comenzilor incheiate online, pot fi returnate, fara invocarea vreunui motiv intr-un termen de 14 zile de la data primirii acestora; inainte de expirarea perioadei de retragere, consumatorul are dreptul de a se retrage din prezentul contract, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute la art.13 alin.(3) si art.14 din O.U.G Nr.34/2014, in termen de 14 zile calendaristice incepand de la ziua in care intra in posesia fizica a produsului.

In cazul persoanelor juridice (acestea nu au calitate de consumator) ne rezervam dreptul de a accepta sau nu returul produselor.

Cheltuielile de returnare sunt suportate de consumator! Iti recomandam pastrarea ambalajului original pentru protejarea integritatii produselor.

Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat;

Consumatorul este responsabil doar in ceea ce priveste diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii acestora, conform art. 14, alin. 3 din OUG 34/2014.

Vanzatorul va rambursa contravaloarea produsului in maxim 30 (treizeci) zile calendaristice de la data informarii Produse-Reduse.ro de catre Consumator asupra deciziei sale de retragere din contract si acceptarea returului. Produse-Reduse.ro va putea amana rambursarea contravalorii produsului pana la primirea produsului vandut sau pana la primirea unei dovezi conform careia acesta a fost expediat, in cazul in care Produse-Reduse.ro nu s-a oferit sa recupereze el insusi produsul (se va lua data cea mai recenta). Suma de bani aferenta produselor returnate se va restitui ulterior verificarii produselor dupa stabilirea de comun acord a modalitatii de restituire sau conform procedurilor legale.

Exceptii:

Exceptiile privind dreptul de retur (nu se accepta returul sau schimbul cu alte produse sunt enumerate exemplificativ, fara a ne limita la urmatoarele (conform art. 16 OUG 34/2014):

 1. Licente software (din aceasta categorie fac parte si produsele ce detin sisteme preinstalate)
 2. Produsele pentru ingrijire personala, cosmetice, parfumuri, produsele pentru igiena intima, produsele pentru igiena dentara si produsele de lenejerie intima ( chiloti, bodyuri, sutiene sau similar )
 3. Extensii de garantii etc.
 4. CD-uri desigilate
 5. Poti returna anvelopele, jantele, produsele de electrica auto, cele de intretinere & cosmetica auto daca nu le-ai folosit, insotite de eticheta originala, nedeteriorata si celelalte elemente de identificare atasate
 6. Casti intraauriculare
 7. Saltelele, decoratiunile si obiectele textile se pot returna doar daca sunt sigilate sau nu au fost indepartate etichetele acestora
 8. Asigurarile auto
 9. Jucariile produsele pentru copii & bebe si produse pentru gravide se pot returna doar sigilate
 10. Cartile care prezinta urme de utilizare
 11. Produse de tip comanda speciala, indiferent de categorie aduse in stoc in urma unei comenzi ferme din partea ta sau a efectuarii platii in avans, nu pot fi returnate (in aceasta categorie intra si sistemele asamblate la cerere)

DE RETINUT!

Electrocasnice de mari dimensiuni: aparate frigorifice, masini de spalat vase, aragazuri, hote incorporabile, masini de spalat rufe, etc.

 • Aceste produse nu pot fi returnate personal, ci doar prin curier dupa ce ati completat formularul de retur.
 • Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat si insotit de eventualele accesorii/cadouri cu care a fost livrat.

In cazurile in care produsele returnate prezinta deteriorari sau sunt incomplete, prezinta urme de uzura, zgarieturi, lovituri, socuri electrice, accesorii lipsa, certificate de garantie lipsa, ne rezervam dreptul de a opri o suma din valoarea produsului (valoare cu TVA), suma ce va fi comunicata dupa evaluarea prejudiciilor aduse. (informatii aici)

De asemenea, ne rezervam dreptul de a refuza acceptarea returului in situatia unor abuzuri (returnari repetate).

Pentru produsele achizitionate cu plata in rate fara dobanda la sediul nostru se percepe un comision de 3.5%. Pentru produsele achizitionate plata cu cardul la sediul nostru se percepe un comision de 1%.

Suma aferenta returului se ramburseaza intr-un cont bancar.

Te rugam sa verifici integritatea fizica a coletelor in momentul in care le primesti de la Serviciul de Curierat in prezenta curierului si sa ceri intocmirea unui proces verbal de constatare a daunelor daca produsele prezinta urme de deteriorare. Orice reclamatie ulterioara nu va fi luata in considerare.

Modificarea datelor de facturare de pe persoana fizica pe persoana juridica se poate solicita in termen de maxim 48 h de la intrarea in posesie a produselor. Termenul de solutionare este de pana la 30 zile lucratoare. Se pot modifica doar facturile care au chitanta eliberata de catre firma de curierat pe persoana juridica. Facturile eliberate la sediu nu se modifica

Daca produsele de returnat au fost insotite de eventuale bonusuri, trebuie returnate si acestea. Daca ai cumparat mai multe produse de acelasi fel si vrei sa le returnezi pe toate, asigura-te ca doar unul a fost desigilat. Returul celorlalte produse se accepta doar daca sunt sigilate.

Deoarece nu se poate stabili cu exactitate valoarea diminuarii contravalorii urmatoarelor produse acumulatori, baterii, incarcatoare, cartuse imprimanta, folii de protectie, etc., acestea se pot returna doar sigilate.

Nu se va accepta returul produselor care au conturi/parole active setate de catre client.

Pentru orice sesizari si reclamatii va rugam sa ne scrieti la adresa produse.reduse.mail@gmail.com

Completeaza urmatorul formular cu toate datele necesare si adauga mesajul tau !
Te rugam sa citesti conditiile de retur si sa bifezi caseta in care scrie ca ai citit si esti de acord cu ele!

 
  Am citit si sunt de acord cu termenii si conditiile de Retur produse!RETUR PRODUSE

  Te rugam sa bifezi caseta in care scrie ca ai citit si esti de acord cu conditiile de retur!